Radnai Márton - Vonnák Dzsamila: Banki tőkemegfelelési kézikönyv

admin, 2010.12.28, kedd, 15:44
 
„Ha a bankok vállalatok lennének, már rég csődbe mentek volna” – mondta néhány éve egy barátunk, aki mindkét intézmény élén állt már. Nos néhány bank így is csődbe ment. Első látásra érthetetlen módon: a gazdaságnak kevés olyan egyéb ága létezik, amely miután fellendüléskor hatalmas nyereségre tesz szert, recesszió idején tőkeinjekcióra szorul.


Miért kell a bankokat megmenteni? Azért, mert a bankok csődje kihat a gazdaság többi szereplőjére is. A pénzügyi válságok során a hatóságok felismerték: ennek a hatásnak a csökkentése érdekében szükség lehet a bankok állami megmentésére. A szabályozóknak ezért érdekük különböző előírásokkal csökkenteni a banki csődök valószínűségét és a bevonandó állami források mennyiségét. Ennek egyik eszköze a tőkemegfelelés, azaz a banki tőke minimumának a meghatározása.

Könyvünk e téma részleteit járja körül. Formája kézikönyv: célunk az, hogy minden, a témával kapcsolatos ismeretről áttekintést adjunk – a legfontosabb ismeretekről részletesen, a távolabbról kapcsolódókról úgy, hogy az olvasót a megfelelő szakirodalomhoz irányítjuk.

Ízelítőül letöltheti a tartalomjegyzéket és a 7. fejezetet!

Rendelje meg a könyvet!
Könyvek kiválasztása
 
Cím (szerző)
 
Kedvezményes ár
 
Tőzsdesztori (Szeles Nóra)
3450 HUF 2760 HUF
db
 
A nagy dobás (Michael Lewis)
3450 HUF 2760 HUF
db
 
Banki tőkemegfelelési kézikönyv (Radnai Márton - Vonnák Dzsamila)
6950 HUF 5560 HUF
db
 
Összesen: 0 HUF
A könyveket a feltüntetett kedvezményes áron rendelésenként egységesen 690 Ft-os utánvételi díjért szállíttatjuk a GLS csomagszállítóval munkanapokon 8 és 17 óra között. A sikeres kézbesítést elősegíti, ha megad egy telefonszámot a Megjegyzés mezőben, melyen a futár kapcsolatba léphet önnel. Sikertelen kézbesítés esetén a futár egy vinyettát hagy a helyszínen. A csomagolási költséget és az általános forgalmi adót az ár tartalmazza. A megrendelés várható szállítási időpontjáról e-mailben értesítést kap.