Michael Lewis: A nagy dobás

radnaim, 2011.01.08, szombat, 18:20
 
„Lakóingatlan pakkok shortolása” – Így keresztelte el Lippmann a prezentációját. Hangzatos cím volt ugyanarra az ötletre, amit Mike Burry az amerikai kötvénypiac bedőlésének kiaknázására dolgozott ki: kössünk kötvénykockázati biztosításokat a legócskább, három B minősítésű kötvényekre. Lippmann ugyanezt az üzenetet kicsit nyersebben és egyszerűbben tálalta Deutsche Bank-os kollégáinak: „Csodacsibéim, mind megbaszhatjátok! Leshortolom a házatokat a fejetek felől!" – elevenítette fel az egyik kolléga, aki látta az előadást.


Michael Lewis, a "Brókerpóker" című bestseller szerzője friss könyvével a jelzálogpiaci válság kezdeteit mutatja be. Azt, ahogy néhány spekuláns szembe mert menni a piaccal és a jelzálogkötvények vásárlása helyett azok eladásába kezdett - majd végül mesés vagyonokat keresett.

A könyv könnyen olvasható és izgalmas olvasmány mind a haladó, mind a kezdő befektetők számára. Betekintést enged az azóta elhíresült "hárombetűs" pénzügyi termékek (CDS, CDO) kialakulásába. Plutarkhosz "Párhuzamos életrajzok" című művéhez hasonlóan ugyanakkor a történetet különböző szereplők életének bemutatásával meséli el. Részletesen bemutatja a "shortoló" spekulánsok személyiségjegyeit is – a könyv tehát legalább annyira pszichológiai, mint pénzügyi témájú.

Azok, akik a szerző előző könyvét olvasták, most sem fognak csalódni. Megbizonyosodhatnak arról, amit a szerző maga is kissé rezignáltan ismer el: bár a két könyv írása között közel 20 év telt el, a Wall Street igazából semmit sem változott.
Rendelje meg a könyvet!
Könyvek kiválasztása
 
Cím (szerző)
 
Kedvezményes ár
 
Tőzsdesztori (Szeles Nóra)
3450 HUF 2760 HUF
db
 
A nagy dobás (Michael Lewis)
3450 HUF 2760 HUF
db
 
Banki tőkemegfelelési kézikönyv (Radnai Márton - Vonnák Dzsamila)
6950 HUF 5560 HUF
db
 
Összesen: 0 HUF
A könyveket a feltüntetett kedvezményes áron rendelésenként egységesen 690 Ft-os utánvételi díjért szállíttatjuk a GLS csomagszállítóval munkanapokon 8 és 17 óra között. A sikeres kézbesítést elősegíti, ha megad egy telefonszámot a Megjegyzés mezőben, melyen a futár kapcsolatba léphet önnel. Sikertelen kézbesítés esetén a futár egy vinyettát hagy a helyszínen. A csomagolási költséget és az általános forgalmi adót az ár tartalmazza. A megrendelés várható szállítási időpontjáról e-mailben értesítést kap.