Nyíltvégű alap a tőzsdén

admin, 2008.09.18, csütörtök, 11:26
 

Cikkünk az írásakor (2008.09.18) érvényes piaci állapotot tükrözi. Befektetési döntések meghozatala előtt mindig tájékozódjon az aktuális piaci helyzetről.

Ne maradjon le frissítéseinkről, regisztráljon és kérje hírlevelünket! Iratkozzon fel RSS csatornánkra!

A Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. 2008. augusztus 7-én kérelmezte a MAG Ingatlanbefektetési Alap és a NAP Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap befektetési jegyeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére.

 

A hír érdekessége, hogy eddig csak zárt végű alapok jelentek meg a tőzsdén, ez az első nyíltvégű alap, mely a nettó eszközértékén a tőzsdén is adható-vehető.

 

Ennek elsődleges oka, hogy a tőzsdei tranzakciók árfolyamnyeresége szembeállíthatóak más ügyletek veszteségeivel, így csökkenthető a fizetendő adó. Az alapkezelőnél visszaváltott befektetési jegyek értékéből ellenben 20% kamatadó kerül levonásra, mely egyéb ügyletek veszteségével nem csökkenthető.

 

Az újítás főleg azon ügyfeleknek jár előnnyel, akik kockázatosabb ügyleteiket stabilabb hozamkilátású nyíltvégű ingatlanalappal szeretnék diverzifikálni.

 

Érdemes elgondolkodniuk a részvényalapok alapkezelőinek is ezen a megoldáson, hogy az alapjukon esetleg elszenvedett veszteségeket a kisbefektetők egyéb alapjaival tudják legalábbis az adójuk szempontjából optimalizálni.

 

BÉT kibocsátói adatok

 

MACRONAP

 

Természetesen a Netfolio rendszerében ezen alap is vezethető!