Magyarország - IMF 0:0

radnaim, 2010.07.22, csütörtök, 11:29
 

Cikkünk az írásakor (2010.07.22) érvényes piaci állapotot tükrözi. Befektetési döntések meghozatala előtt mindig tájékozódjon az aktuális piaci helyzetről.

Ne maradjon le frissítéseinkről, regisztráljon és kérje hírlevelünket! Iratkozzon fel RSS csatornánkra!

Félbeszakadt a nemrég megrendezett Magyarország-IMF örökrangadó, mivel az IMF csapat a magyarok durva játékára hivatkozva levonult a pályáról.

Netfolio tipp

Fokozott volatilitásra kell felkészülni a forint, a magyar részvények és a magyar kötvények piacán, mivel a kormány ki akarja húzni az időt őszig további intézkedések bejelentése nélkül, és várhatóan nem fogja tartani a 2011-es 2,8%-os hiánycélt. Az MNB valószínűleg megpróbálja a forint árfolyamát 290 alatt tartani, de ez egy komolyabb nemzetközi hangulatromlás esetén nem fog sikerülni. Kockázattűrő befektetőknek 290-es árfolyamnál a forint vételét javasoljuk, kockázatkerülőknek viszont azt, hogy befektetéseik egy részét tegyék át euróba.


A mérkőzést, amely késve kezdődött, eleinte a magyar csapat időhúzása jellemezte. A meccs akkor vett fordulatot, amikor az IMF mezőfölényét látva a VB-ről frissen hazaérkező szövetségi kapitány "gázold el" instrukciót adott csapatának. A csapatban ezután több cserét is végrehajtott, majd maga is beállt. A mérkőzés végül akkor szakadt félbe, amikor gyomron rúgta az ellenfél csapatkapitányát. Az akciót a betyárruhás magyar szurkolók hangos kürtfújással üdvözölték, míg az IMF-nek drukkoló Merkel asszony hitetlenkedve rázta a fejét.

A meccset együtt figyeltük az egyik hazai alapkezelő vezetőjével, aki korábban az ifi csapatban játszott. A félbeszakadás hírére vett egy korsó sört, majd elment pénzt váltani.

A magyar csapat a szövetségi kapitány váltás óta két mérkőzést játszott, papírformának megfelelő 1:1-et Szlovákiával, majd durva játékkal 2:0-ra legyőzte a bankár válogatottat. Ez utóbbi mérkőzés is igen ellentmondásosra sikeredett, mivel a bíró több idegenlégiós bankárjátékost is kiállított. A rutinos Dányi megúszta egy sárgával. A csapatkapitány Mezei sérülés miatt lecseréltette magát, a jól értesültek szerint azért, mert a magyar csapatba történő átigazolásról tárgyal.

A folytatás időpontja egyelőre bizonytalan. Addig a csapatnak játszania kell a fedezeti alapkezelők válogatottjával, akik szintén kemény játékukról ismertek.

A legutóbbi, Balatonöszödön játszott mérkőzésen a magyar csapatot a megalázó vereségtől csak a német és francia idegenlégiósok beállása mentette meg, valamint hogy Shortos-t, a balszélsőt kiállították. Idén a visszavágót Felcsúton tartják. Gondot jelent, hogy bár a csapat erőnléte sokat javult az elmúlt két év alatt, a szövetségi kapitány összeveszett a szertárossal, mivel sokallta a fizetését.
 

Hozzászólások

    Hozzászólás

    • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
    • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
    • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

    További információ a formázási lehetőségekről