Lehetőségek az orosz piacon

radnaim, 2008.09.03, szerda, 21:50
 

Cikkünk az írásakor (2008.09.03) érvényes piaci állapotot tükrözi. Befektetési döntések meghozatala előtt mindig tájékozódjon az aktuális piaci helyzetről.

Ne maradjon le frissítéseinkről, regisztráljon és kérje hírlevelünket! Iratkozzon fel RSS csatornánkra!

Míg korábban az olajár szárnyalása miatt a fejlődő piacok közül az orosz piac még elég jól tartotta magát, az olajár július óta tartó esése és a grúz konfliktus együttesen azt eredményezték, hogy az orosz piaci mutató, az RTS index a május közepi 2450-es értékről mostanára 1500 pont közelébe esett, ami közel 40%-os csökkenés.


Megítélésünk szerint a grúz-orosz (illetve az ennek kapcsán kiéleződő orosz-európai és orosz-amerikai konfliktus) rövid távon el fog ülni, mert a felek egymásra vannak utalva, és nincsenek eszközeik egy komolyabb konfliktus felvállalására, így lényegében blöffölnek. A konfliktus belpolitikailag mind az USA, mind az orosz elnöknek kedvez, de valódi szándék nincs a konfliktus kiélezésére. Az amerikai elnökválasztás után, mely két hónap múlva következik, a felek meg fognak egyezni.


Mindemellett az olajlufi leeresztésének ugyan még nincs vége, azonban annak sebessége most már mérsékeltebb lesz. A két tényező együttes hatását már pozitívnak látjuk. Javasoljuk emiatt az orosz piac felülsúlyozását.

 

 

 

Hozzászólások

    Hozzászólás

    • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
    • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
    • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

    További információ a formázási lehetőségekről